Mode

Deze kledingitems mogen niet ontbreken in je kast

Veel mannen streven naar een veelzijdige garderobe. Soms kunnen ze nog wel eens wat hulp gebruiken om deze te creëren. In deze blogpost lees je welke items niet mogen ontbreken en krijg je allerlei handige tips voor het creëren van een veelzijdige garderobe. Zo heb je altijd iets om aan te trekken; of je nu lekker gaat bankhangen of er netjes uit moet zien tijdens je zakelijke lunch.

Het belang van goede basics

Elke man heeft om te beginnen goede basics nodig. Zorg ervoor dat je investeert in items van goede kwaliteit en die je kunt dragen tijdens meerdere gelegenheden. Zo zijn sokken met printjes en felle kleuren leuk voor in je vrije tijd, maar kun je er beter niet mee op je werk aankomen. Zorg ervoor dat je sokken er schoon en netjes uitzien. Het lijkt maar een klein onderdeel van je outfit, maar sokken kunnen je outfit maken of breken! Ga voor sokken met neutrale kleuren en kies de juiste lengte. Zo ga je in je sneaker het beste voor een mooie sneakersok en onder je nette schoenen kies je het beste wat langere sokken in een mooie kleur die passen bij de rest van je werkoutfit.

Ook zijn fijne boxers belangrijk. Wanneer je kiest voor naadloos ondergoed, zul je het niet zien zitten onder je kleding. Sommige mannen dragen graag onder shirts. Bijvoorbeeld omdat ze het snel koud hebben, of juist om ervoor te zorgen dat zweetvlekken minder zichtbaar zijn in hun overhemd.

Welke items mogen niet ontbreken in je werkgarderobe?

Sommige mannen hebben een speciale, nette werkgarderobe. Hierin mogen een aantal dingen echt niet ontbreken. Ga voor een aantal goed zittende pakken. Met een mooi pak maak je een professionele indruk. Onder je pak draag je een mooi overhemd. Een wit overhemd kan zeker niet ontbreken in je kast. Wit steekt mooi af onder de meeste pakken en geeft een frisse uitstraling.

Daarnaast zijn nette schoenen belangrijk. Kies voor een kleur die mooi staat bij je pakken en zorg voor een bijpassende riem in dezelfde kleur. Dit zorgt voor een mooi en rustig geheel. Maak je pak nog formeler door er een stropdas aan toe te voegen.

Welke items kunnen zowel casual als netjes?

Heb jij een baan waarbij je minder formeel gekleed moet? Dan kun je voor items kiezen zoals een mooie chino, polo, of casual overhemd. Zo zie je er toch netjes en gekleed uit! Ook kun je deze items prima doordragen in je vrije tijd. Dit scheelt je een hoop extra kosten!