Mode

Wat draag je komend seizoen als bruiloftsgast?

De lente is inmiddels officieel van start gegaan en dat betekent ook dat het bruiloftsseizoen is begonnen! Heb jij de komende periode een bruiloft op de planning staan? Aangezien zeer veel mensen er de voorkeur aan geven om hun bruiloft te plannen in de zonnige maanden van het jaar, is de kans dat je wordt uitgenodigd best aannemelijk!

Wanneer het zo ver is, weet jij dan wat je aan gaat doen? Waarschijnlijk hebben de bruid en bruidegom hun trouwpak allang binnen. Een geschikte outfit als bruiloftsgast uitzoeken, hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Toch willen de meeste mensen goed voor de dag komen en hierdoor is het verstandig om op tijd te beginnen met je zoektocht. Kun jij wel wat hulp gebruiken? Dan is deze blogpost er voor jou!

Wees op de hoogte van de (on)geschreven regels

Er zijn een aantal regels waar je je als bruiloftsgast maar beter aan kunt houden. Zo stel je in ieder geval niemand teleur en kan je genieten van een zorgeloze avond vol plezier. De eerste regel is dat je de spotlight van de bruid niet mag stelen. Deze regel heeft vooral betrekking op je outfit. Als vrouw zijnde is het een no-go om wit of een kleur die hierop lijkt te dragen. Ook mag je jurk niet te veel op een bruidsjurk lijken. Daarnaast is het wel zo leuk om je aan het thema te houden wanneer deze er is. Zo val je niet uit de toon op foto’s en filmpjes.

Veel bruiloften hebben echter geen thema dat betrekking heeft op je outfit. Wat kun je dan het beste dragen? Allereerst is het op bruiloften gebruikelijk om er netjes uit te zien. Zorg ervoor dat het niet lijkt alsof je van je werk afkomt. Ook kun je je als vrouw afvragen wat de bruidsmeisjes dragen, zo word je niet verward met een van hen. Wanneer je wat verder afstaat van de bruid en dit niet weet, hoef je je geen zorgen te maken. Hieronder wordt verder ingegaan op specifieke kledingopties voor man én vrouw.

Zo zit je altijd goed!

Als vrouw kun je voor een mooie jurk gaan. Zorg ervoor dat deze niet te uitdagend is. Ga bijvoorbeeld voor een midi of maxi-jurk met een mooie zomerse uitstraling. Ook kun je voor een lange rok met een chique top gaan. Of ga voor een mooi kleurrijk pak! Als man zijnde ga je bijvoorbeeld voor een pak in een lichte, zomerse kleur. Denk aan beige, lichtblauw of lichtgroen. Maak je outfit af met de juiste accessoires en zorg ervoor dat deze er schoon en netjes uitzien!